✔ Δράση του Σχολείου μας στο πλαίσιο του Πιλοτικού Προγράμματος «Role Models» // Erasmus+




Το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την εθνική μονάδα Erasmus+ΙΚΥ με τίτλο "Role Models", η οποία ως γενικό στόχο έχει την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος, επισκέφθηκε το Σχολείο μας η κ. Βασιλική Κουνάλη, Ψυχολόγος, η οποία είχε την ευκαιρία να αφηγηθεί την προσωπική της διαδρομή και να συζητήσει με τους μαθητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Role Models για τα κίνητρα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.







Στόχος του Πιλοτικού Προγράμματος Role Models:

H δημιουργία ενός δικτύου ατόμων (Role Models) που μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα και να εμπνεύσουν μαθητές/νέους, οι οποίοι κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν το σχολείο λόγω καταγωγής ή κοινωνικής και οικονομικής θέσης, και κατά συνέπεια να οδηγηθούν σε κοινωνικό αποκλεισμό.

Ο ρόλος των role models/θετικών προτύπων:

Να αναδείξουν το προσωπικό τους βίωμα και τον τρόπο επίτευξης των στόχων τους, παρά τις όποιες δυσκολίες συνάντησαν σε κοινωνικο-οικονομικό ή άλλο επίπεδο, ώστε να δημιουργήσουν όραμα στα παιδιά και να δώσουν έμφαση στο σημαντικό ρόλο του σχολείου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται από το ΙΚΥ σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Άκη Γιοβαζολιά (Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Προγράμματος ‘Role Models’ και Συντονιστής Κρήτης), και την Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν.Ηρακλείου, Μαρία Παναγιωτάκη.

Από το Σχολείο μας συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Ποντίκη, Φιλόγογος & Γιάννης Φαρσάρης Πληροφορικής.