✔ Οδηγίες για τη διαδικασία αυτοελέγχου μέσω self-test για COVID-19 και τη Δήλωση αποτελέσματος για έκδοση Σχολικής Κάρτας


✔ Όσοι μαθητές δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν self-test από φαρμακείο, επειδή το ΑΜΚΑ τους  δεν αντιστοιχεί σε μαθητή, να επικοινωνήσουν με το Σχολείο.




Μέσω της διαδικασίας του αυτοελέγχου με οικιακό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί προστατεύουν ταυτόχρονα την υγεία τη δική τους αλλά και των υπολοίπων μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.


✔ Self test εύκολα και απλά | Οδηγίες χρήσης


To self-test είναι υποχρεωτικό στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και τις Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις για:

  • τους μαθητές/τριες
  • τους εκπαιδευτικούς
  • τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)
  • τα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού.


✔ Δήλωση αποτελέσματος και έκδοση Σχολικής κάρτας για COVID-19

Εάν είστε ενήλικος μαθητής ή γονέας/κηδεμόνας ανήλικου μαθητή μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη Σχολική κάρτα για COVID-19:

Μπορείτε εναλλακτικά να τυπώσετε, να συμπληρώσετε και να υπογράψετε μόνοι σας το έγγραφο εδώ.

Η επίδειξη της βεβαίωσης αρνητικού τεστ είναι απαραίτητη για την είσοδο στο Σχολείο για όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: https://self-testing.gov.gr

Εφόσον υποβληθήκατε σε οικιακό τεστ και βρεθήκατε θετικοί στον νέο κορωνοϊό, μπορείτε να υποβληθείτε σε νέο τεστ προς επιβεβαίωση του πρώτου. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε εσείς επιθυμείτε ιδιωτικά ή δημόσια εντός των επόμενων 24 ωρών.

Τι κάνω εάν βγει θετικό το τεστ;

  • Πατήστε εδώ για να δείτε τις δημόσιες δομές που μπορείτε να επισκεφθείτε για να υποβληθείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου προς επιβεβαίωση του πρώτου. Οι δομές αυτές θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους την Δευτέρα 12 Απριλίου.
  • Πατήστε εδώ για να δείτε τα σημεία μαζικών δειγματοληψιών από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.
  • Οδηγίες για την φροντίδα επιβεβαιωμένου κρούσματος στο σπίτι μπορείτε να βρείτε εδώ.
  • Επισημαίνεται πως η απόρριψη των προϊόντων των οικιακών αυτοδιαγνωστικών τεστ γίνεται με προσοχή στα οικιακά απορρίμματα σύμφωνα με τα διεθνή υγειονομικά πρωτόκολλα.