✔ “Το αόρατο Ηράκλειο”: Εργασία των ενήλικων μαθητών του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο



Ερευνητική εργασία με θέμα τα κρυμμένα ιστορικά μνημεία του Ηρακλείου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τέσσερις ενήλικες μαθήτριες στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Οι μαθήτριες αναφέρθηκαν στο αόρατο και εντυπωσιακό Ηράκλειο, ένα Ηράκλειο που ζει, αναπνέει και υπάρχει γύρω μας. Τείχη μέσα σε σπίτια, εκκλησίες με άλλη χρήση, περάσματα και σκιές με άρωμα παλαιικό. Καταγράφοντας τα, κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν, με κάποια πίκρα για τα μνημεία που χάθηκαν οριστικά, κι ένα χρέος για να αναδείξουμε τα εναπομείναντα.

Η εργασία περιελάμβανε στοιχεία για τα ακόλουθα παλαιά κτίρια και εκκλησίες: Λάκκος , Άγιος Ρόκκος, Άγιος Ονούφριος, Άγιος Φραγκίσκος, Κονάκι Μπέη Σεκεριά, Άγιος Γεώργιος ο Βενετικός, Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής.

Την εργασία εκπόνησαν οι ενήλικες μαθήτριες της Α’ τάξης του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου: Αρετή Κουτσιούκη, Αργυρούλα Μπούρα, Αικατερίνη Παπαδόγιαννη, Κυριακή Χαταδάκη στο πλαίσιο του μαθήματος «Ερευνητική εργασία», με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού Δημήτρη Αγαπάκη.


Οι μαθήτριες εντυπωσίασαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με τη θεματική της παρουσίασης και με τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση των αόρατων μνημείων της πόλης μας.

Το 4ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου (http://www.esperino.gr) απευθύνεται κυρίως σε ενήλικους μαθητές, που επιθυμούν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό τους για μάθηση σε 12 σύγχρονες ειδικότητες σπουδών, με βραδινό ωράριο φοίτησης.